2. mars 2022

Storm Flettesokk - NORSK STRIKKEDESIGN

Hva kan jeg si...? Jeg har jo alltid sagt at jeg ikke driver med teststrikking for noen. Men nå har jeg altså gått tilbake på mitt ord, og faktisk teststrikket for noen. 

Tidligere har jeg snakket litt om at jeg var med på en samstrikk før jul, og tema for samstrikken var mønstre fra Gro Tveitstøl. Kjempekjekk og dyktig dame. Hun har så mange fine design.

Jeg strikket Storm Flettelue og Storm Flettehals. Jeg liker dette designet kjempemasse. Det er for det første kjempefint, det strikkes på tykke pinner, så det er virkelig kjappstrikka. Og- når jeg først var kommet i modus, gikk mønstret av seg selv. Jeg liker aller best å strikke blonder og struktur, så dette designet var midt i blinken for meg. Jeg strikket meg pannebånd og votter også inspirert av Storm pulsvanter.

Mønster til vottene har jeg laget, med Gros velsignelse, og det kommer nok ut snart, så det er bare å følge med.

Men, det var verken luen, halsen eller vottene det skulle handle om i dag. Men et par sokker.

Etter at jeg hadde strikket disse tingene, mente Gro at det var på sin plass med sokker også. Så hun satte seg rett og slett ned og laget mønster til Storm Flettesokker. Hun spurte om jeg hadde lyst til å strikke, og DET hadde jeg. Sokker på tykke pinner (3mm er vel kanskje ikke så tykt...) var akkurat det jeg trengte, jeg satt i strikketørke og ikke følte meg særlig inspirert. Så dette prosjektet kom som bestilt!

Sokkene strikkes i Sandensgarn Perfect og på pinne 3mm går det i en fei. Kjempemorsomme og kjappstrikka. Ble ferdig før jeg visste ordet av det.

Jeg strikket mine sokker i Sterk fra DSA, for det var det jeg hadde i stæsjet mitt. Jeg hadde to nøster av denne mørke grå fargen, mønsteret kommer ikke så veldig godt fram, men tro meg, det er skikkelig fint altså!

Jeg strikket skaftet litt lengre enn mønsteret, med en ekstra rapport. Jeg liker litt lengde på skaftet, så derfor ble det sånn. Ellers har jeg fulgt mønsteret til punkt og prikke. Jeg brukte litt over ett nøste Sterk. og hadde jeg strikket en til rapport hadde jeg nok hatt nok garn til det. Hadde jeg strikket ankelsokk hadde det vært nok med ett nøste.

Storm Flettesokk
Gro Tveitstøl

Her er bilde av mine sokker





1 kommentar:

  1. Så fine sokker! Jeg ryddet i garnet mitt før vi flyttet rett før jul. Da ble det meste av det tykke sokkegarnet gitt bort, så jeg må visst holde meg til tynne sokker :)

    SvarSlett