17. januar 2022

Adventskalenderen 2021

 I 2021 var det andre året på rad jeg bevilget meg selv en adventskalender. Ikke hvilken som helst adventskalender med ting og tang eller sjokolade eller noe annet småtteri.

Som strikker, handler det, ikke nødvendigvis, om garn, men denne gangen gjør det det.

Året før, i  2020 fanget jeg opp en melding fra en kjempedyktig garnfarger bort i Irland. Hun la ut at hun skulle gå i gang med å farge garn til adventskalender, om det var noen som var interessert og hvilken man ønsket seg. Man kunne velge mellom minihesper på enten 10g eller 20g. 

Jeg var ikke vanskelig å overtale, nei, her hoppet jeg til og synes dette var en genial idé! Jeg hadde jo sett at andre hadde kjøpt sånne adventskalendere tidligere og lagt ut bilde av prosjektene sine, eller snakket om dem på "podden" sin, og det så så gøy ut.

Det endte vel ikke bedre enn at jeg skrev at jo, jeg kunne veldig gjerne ha tenkt meg en sånn, med 20 grams hesper. Tommel opp og hjerte på kommentaren.

Litt senere på høsten fikk jeg melding om at nå var kalenderen klar og jeg kunne gå inn og bestille. 

Jeg fikk kalenderen min i god tid før adventen startet. Jeg la ut bilder i Instagramhistorien min etter hvert som jeg åpnet, så de bildene har jeg ikke. Men jeg kan vise resultatet.

Jeg valgte å hekle et granny stripes teppe av min kalender. 24 helt unike farger. Ikke alle fargene passet sammen, men det var vel ikke poenget heller. Jeg heklet dem i rekkefølgen som de kom.
Noen spreke og noen litt mer duse farger. Jeg ble superfornøyd. Her er jo teppet brettet i to for at det skulle passe i stolen, men det ble helt grei størrelse på det.

Så, samme skjedde i 2021. Men denne gangen måtte man reservere en kalender i ønsket format. Ble det ikke mange nok, ville det ikke lønne seg å lage dem.
Selvfølgelig ville jeg gjerne ha kalender dette året også!

Jeg bestilte, og kalenderen min kom. Jeg var snill pike, og åpnet ikke pakkene før dagen var der. Og for noen vakre farger.
Denne gangen hadde jeg ikke lyst til å hekle, det hadde jeg jo gjort før. Dominostrikk også. Der har jeg laget et par tepper, så føler meg ferdig med det. Så jeg brukte en stund på å fundere og lete etter et prosjekt som passet. Det kom en dag jeg var innom en blogg. Hun som driver bloggen la ut mønster til et teppe som passer perfekt til å bruke opp restegarn. Jeg tente på ideen og tenkte at dette var perfekt!

Mønsteret heter Safe space blanket og er laget av Skeinanigans.

Jeg tenkte at med bare de 24 minihespene kom ikke teppet til å bli så stort, så jeg gjorde som før og kombinerte med hvitt.
Så en rute farger, og en rute hvitt - eller sekskanter som det egentlig er.

Noen bilder av mitt prosjekt

Minihespene nøstet jeg opp på nøstepinne - eller rettere sagt, i mangel på nøstepinne ble det brukt tresleiv fra kjøkkenskuffen. Funka som bare det. Bare se på de fine sukkertøynøstene! De var litt større til å begynne med fordi jeg allerede har strikket av dem.



Og sånn blir det, bare omtrent dobbelt så bredt som dette.
Jeg blir kjempefornøyd!!! Det blir ikke siste gangen jeg bevilger meg adventskalender. Det blir nok dette året også, så jeg er allerede på utkikk etter et nytt passende prosjekt.

***

Ha en fortsatt strålende strikkedag




3 kommentarer: