17. mai 2023

Aida Sokker - NORSK STRIKKEDESIGN

Oppdatert


 På tide med oppdatering på strikke-/designfronten.

Jeg har jobbet en del med nye design i det siste, men dette innlegget handler om et design som jeg laget en gang i 2022. Jeg har ikke vist det frem tidligere, av en spesiell grunn.

Oppskriften på sokken kommer nemlig i ukebladet Familien i løpet av våren/sommeren. Jeg har korrekturlest oppskriften, så jeg vet at den er på tur i trykken, men vet jo selvfølgelig ikke i hvilket nummer den kommer. Jeg er jo litt stolt over at de ville ha oppskriften min. Det er bare å følge med når det aktuelle bladet kommer.

Som overskriften sier, så heter sokkene Aida Sokker. 
Jeg har strikket sokkene i Arwetta Classic fra Filcolana. Mitt favorittgarn til fine sokker.
Fargen jeg har brukt er nummer 135, Straw, en veldig fin varm gulfarge. 
Jeg har brukt ca 60 - 70 gram til disse sokkene. Oppskriften er skrevet for teknikken Magic loop, men du kan selvfølgelig også bruke strømpe-/settpinner.
Som dere ser har sokkene fint blondemønster og små fletter som strekker seg helt fremover foten og møtes i en spiss helt fremme på tåa. Det var kjempemorsomt å lage mønsteret og strikke sokkene. Såå spennende å se om jeg skulle få det til, og ikke minst om jeg klarte å skrive oppskriften slik at andre enn meg kunne følge den og det tror jeg at jeg har klart.

Så, skal du pynte bena dine med fine sokker til sommeren, håper jeg at valget faller på Aida.

Oppskriften finner du her:  Aida sokk

Som dere sikkert har fått med dere, er dette det 2. designet som blir publisert. Tidligere var det Johanne kosesokker som ble publisert. den oppskriften kom i Vinterstrikk spesial på senhøsten i 2022.

Her er en liten påminnelse. Oppskriften kan kjøpes i min Ravelrybutikk. Det er også laget oppskrift på lue med samme flettemønster.

Johanne kosesokker


***

Ha en fortsatt flott 17. maifeiring og en flott strikkedag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar