20. oktober 2024

Strikkerier og andre greier

Jeg strikker og jeg strikker, og det blir så fint og flott
når jeg bruker garn og pinner, gjerne gult og grønt og blått
Tja, hvordan rimer man videre da?

Jeg liker å strikke, jeg liker å lage nye design, jeg liker å dele det jeg lager. Og jeg setter umåtelig pris på alle tilbakemeldinger på de tingene jeg lager. 

Jeg strikker ikke bare mine egne design, jeg strikker jo også andres, de jeg liker godt og ønsker meg.

Men av og til, altså, - og dette har skjedd før, så kommer man over en oppskrift på noe kjempefint, begynner å strikke men så butter det bare i mot. Stopper helt opp og kommer rett og slett ikke videre. Det er ikke noe som helst i veien med oppskriften jeg begynte på, det bare stemmer ikke for meg.
Da begynner jo spekulatoren å snurre, og det danner seg en ny oppskrift. Da må man jo bare følge den og passe på å notere ned etter hvert alt det som jeg gjør underveis.

Jeg er nesten ferdig med dette prosjektet, men allerede spekuleres det i annet garn, garnkombo, pinnestørrelse, farge, ja- for jeg er jo ikke ferdig med å utvikle denne oppskriften 😅😇😂! Første utkast ser lovende ut da.




Og mens jeg jobber med dette prosjektet har jeg flere jeg planlegger og skriver og pusser på.
Flere oppskrifter er ferdige, sånn nesten, mangler "bare" noen fine flotte bilder av modellene. Å få tatt disse fine bildene er lettere sagt enn gjort, været her har vært skikkelig ... vått! Da har det vært umulig å få til noen fotografering ute - inne også for den del, det blir alt for mørkt.


Imens, er det jo tusen andre ting jeg lyst til og planlegger å strikke. Joda, har nok å holde fingrene i. 😂😉

Det hjelper jo også på når helsa tar seg litt opp og kreativiteten får løpe litt friere. Det er så deilig å føle at dagene ikke bare består av spise, jobbe, sove, men at jeg faktisk har litt overskudd til andre ting også. 

I frustrasjonen over manglende overskudd slengte jeg litt med leppa og ytret at arbeid er SÅ overvurdert. Jeg såret nok noen strikkevenner der. Venner som jeg vet har stått i arbeidslivet, som har blitt syke og ikke kan arbeide lengre, selv om de kunne hatt lyst til det. Jeg falt ut av arbeidslivet selv da jeg ble syk, jeg kjenner litt på den.
En ting kan jeg si, -og her snakker jeg for meg selv, det var et sjokk mot systemet å begynne å jobbe igjen, etter mange år utenfor arbeidslivet, og med tanker om at jeg nok aldri kom til å finne meg en jobb som jeg ville klare å utføre og like. 
- Jeg skal ikke klage, jeg har nok noe skyld i det selv men å sitte stille i en stol over lang tid hjelper ikke på formen for å side sånn. For så vont i bena som jeg har hatt utover vinteren og våren unner jeg ingen! Å ikke ha riktige sko når man arbeider stående og gående en hel dag (halv dag i mitt tilfelle) på betonggulv kan ta knekken på hvem som helst. De gode nyhetene er at etter å ha prøvd flere forskjellige skomerker og -modeller som ble anbefalt meg, har jeg funnet sko som fungerer for meg. Da ble alt så meget bedre. Dette har jo også resultert i en bedre hverdag på hjemmebane, noe som igjen har hatt positiv innvirkning på kreativiteten.

Nyt dagene, jag de negative tankene og finn noe positivt å fokusere på. Gleden finnes i de små ting, av og til må man bare lete litt ekstra godt for å finne dem. Selv en regnværstung dag være vakker. 
Ta vare på deg selv, og de rundt deg.

Og med disse tankene ønsker jeg dere en flott søndag og en fortsatt fortreffelig strikkedag.

Nå skal jeg renskrive notatene mine😉